Header image

 

 

Voorstelling

Reglement

Koninklijke Vereniging

Entiteiten

A.V.

Vriendschapsdag

Lidmaatschap

Lijst leden

TTr Geschiedenis

Maj Housiau

St Gabriel

70 jaar Franse Tr

Bevriende Vereniging

Varia

Contact

 

 

DAG VAN DE VRIENDSCHAP 2013

Onze Dag van de Vriendschap 2013 heeft als thema DOORNIK en haar geschiedenis gehad. Dit bezoek was ook de gelegenheid om de 75ste verjaardag van onze Nationale Verbroedering te vieren. Wij waren met 30 Belgische deelnemers en 9 Fransen van ATNF (Association des Transmetteurs du Nord de la France). Na een welkomstkoffie in de “Ekstension” op de Sint -Pieters Plaats worden we opgesplist in een F-groep en een N-groep om de projectie te bekijken van een multimedia spektakel in het nieuwe gebouw van het Huis van het Toerisme” en het Museum van Folklore te bezoeken. De middagmaaltijd werd opgediend in het restaurant de “Ecurie d’Ennetières “, vroeger rustplaats voor het paard van de reiziger die in het “Hôtel du Grand Noble “ overnachtte toen de auto onze straten nog niet overweldigd had. Hier volgt de menu:

Aperitief
----
Aspergeroomsoep met gerookte zalm
----
Mootjes van Zonnevis
Gestoofde Middellandsezee groenten
----
Citroentaart van het huis met frambozencoulis
----
Koffie

Het bezoek van de stad met een klein treintje liet ons toe om talrijke leuke hoeken te ontdekken dank zij de kennis van de gidsen van het Toerismekantoor. Met een rondleiding in de “Cathédrale Notre-Dame” werd de dag afgesloten tijdens dewelke de kenners van de stad Doornik ons hebben toegelaten om voor ons onbekende plaatsen te ontdekken!
   
Het weer was zo goed dat de weemoedige hebben verkozen een glas te drinken op de prachtige groot en niet te gaan wandelen langs de kades van de Schelde.

Zie hier enkele foto’s van ons bezoek; om ze te vergroten click erop.

   

 

KONINKLIJKE NATIONALE VERBROEDERING DER TRANSMISSIETROEPEN & CIS